Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Marjo Kivelä

 
 Lähihoitaja, osaamisalat: jalkojenhoito, sairaanhoito ja huolenpito
Koko kehon vyöhyketerapeutti
 
050 4662702

Juho Kivelä
 

 
Koulutettu hieroja
Urheiluhieroja
 
040 7027902
 

Klassinen hieronta
 
Hieronta on hoitotarkoituksessa tehtävää kudosten mekaanista muokkausta. Hieronnan vaikutukset ovat moninaiset. Pääasiallinen vaikutus kuitenkin on vilkastuttaa kudosten aineenvaihduntaa. Kudosten mekaaninen käsittely tehostaa heikentynyttä laskimoverenkiertoa, sillä hieronta suuntautuu kohti sydäntä. Näin ollen veri virtaa laskimoissa paremmin ja kudosten turvotus vähenee. Samalla kudosten aineenvaihdunta ja nestekierto tehostuu.
 
Hierontaa käytetään yleiseen rentoutumiseen, kivun lievittämiseen ja lihasten huoltamiseen sekä fyysisistä suorituksista tai tapaturmista seuranneiden lihasten jännitystilojen ja niistä aiheutuneiden kipujen laukaisuun.
 
Suomessa hierontaa tekevät virallisen näyttötutkinnon suorittaneet koulutetut hierojat, jotka ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä ja näin ollen oikeutettuja myös potilasvahinkovakuutukseen.
 
 
Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on hieronnan erityinen muoto, jota käytetään tyypillisesti ennen urheilusuoritusta, suorituksen aikana ja sen jälkeen. Hieronnan tarkoituksena on valmistella urheilija huippusuoritukseen, vähentää lihasten väsymystä, lievittää turvotusta, vähentää lihasjännitystä, edistämään lihasten kimmoisuutta ja ennaltaehkäistä loukkaantumisia.

Urheiluhieronnan päätarkoituksena on lievittää stressiä ja jännitystä, joka kertyy kehon pehmytkudoksiin liikunnan aikana. Hieronnalla voimme hoitaa ylirasituksesta johtuvia pieniä vammoja ja vaurioita nopeasti ja tehokkaasti. Hieronta voi estää niitä pieniä vammoja, jotka usein ovat suoritusta haittaamassa, riippumatta siitä onko huippu-urheilija vai satunnaisliikkuja.
 
Monet mieltävät urheiluhieronnan soveltuvan vain ja ainoastaan huippu-urheilijoille, tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Urheiluhieronnalla on klassista hierontaa tehokkaampi ja lihasta muokkaavampi vaikutus. Urheiluhieronta sopii kaikille!
 
 
Hieronnan vasta-aiheet
 
Mikäli epäilet hieronnan sopivuutta itsellesi, lääkärin arvio tilanteesta on paikallaan epäselvissä tapauksissa.
 
Seuraavat seikat estävät hieronnan kokonaan tai paikallisesti.
Akuutti sairaus kuten flunssa, kuume tai jokin tulehdus. Akuutit vammat kuten avohaavat, lihaksen repeämä, jänteen tai nivelsiteen venähdys, ruhjevammat, palo- ja paleltumavammat sekä luunmurtumat. Syöpä, infektiot ihossa, verisuonitukokset, sydämentahdistin, hemofilia eli verenvuototauti, spastiset halvaukset, psykoosi, alkoholin ja/tai huumausaineiden alaisena oleminen, krapula, antibioottikuuri. Nivelreuma, lihasreuma ja kihti ovat myös vasta-aiheita hieronnalle niiden ollessa tulehdusvaiheessa.