Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Marjo Kivelä

 
 Lähihoitaja, osaamisalat: jalkojenhoito, sairaanhoito ja huolenpito
Koko kehon vyöhyketerapeutti
 
050 4662702

Juho Kivelä
 

 
Koulutettu hieroja
Urheiluhieroja
 
040 7027902
 

Vyöhyketerapia hoitomuotona

Vyöhyketerapian perusajatus tulee siitä kokemusperäisestä havainnosta että koko keho on pienoiskoossa heijastuneena systemaattisesti muualla, saman kehon toisissa osissa. Esimerkiksi jokaisella kehon osalla ja elimellä on tietyt heijastealueet jalkaterässä. Häiriö jossakin osassa kehoa tuntuu vastaavassa jalan heijastuskohdassa painallusarkuutena tai rakenteellisena kudosmuutoksena. Vyöhyketerapian tarkoituksena on hieromalla kipeitä heijasteita / pisteitä poistaa niissä oleva arkuus ja sitä kautta auttaa itse kohde-elimessä olevan häiriön korjaantumisessa.

Vyöhyketerapia on manuaalista, käsin tehtävää hoitoa. Vyöhyketerapiaa voidaan pitää ns. spontaanina, luonnollisena hoitomuotona, sillä hierommehan me vaistomaisesti kehossamme olevia kipeytyneitä kohtia. Koko tapahtumalla on aivan luonnollinen taustansa ja tällaista hoitomenetelmää voidaan olettaa käytetyn vuosituhansia eri puolilla maailmaa. Alan kirjallisuudesta löytyy viitteitä Kiinaan, Japaniin, Intiaan, Egyptiin sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan. Menetelmän tiedetään olleen erityisesti Pohjois-Amerikan intiaanien suosiossa. Vyöhyketerapiassa tämä menettely on vain ”jalostettu” järjestelmälliseksi hoitotapahtumaksi.

Vyöhyketerapiassa hoidetaan kivun heijastealueita. Elimistön rakenteelliset ja toiminnalliset poikkeavuudet ilmenevät erilaisina häiriöinä vastaavilla heijastusalueilla. Energiavirtausten vilkastuttaminen vyöhyketerapian avulla saa aikaan vastaavien fyysisen tason virtausten elpymisen hermostossa, verenkierrossa ja imunestekierrossa. Kyse on yksinkertaisesti koko kehon heijastumisesta pienempään mittakaavaan jollekin tietylle kehon alueelle, esim. jalkaterään, joka onkin jalkineiden suojauksen takia erittäin herkkä ja vastaanottavainen manuaaliselle käsittelylle.

Vyöhyketerapia on ehdottoman turvallista hoitamista.


Hoidon vasta-aiheet

Aktiivihoidossa oleva syöpä, sydäntahdistin, vakava tulehdustila. Hoidon osaesteenä voi olla vierasesine kehossa, mm. tekonivel.

 

Hoidon aiheuttamat reaktiot

Yleensä käsittely koetaan mahdollisesta kivusta huolimatta miellyttävänä ja rentouttavana. Jos käsittely on aiheuttanut huomattavan epämiellyttäviä reaktioita, tällöin syynä on liian voimakas hoito. Liian voimakas käsittely aiheuttaa lihasjännityksiä, mikä puolestaan häiritsee verenkiertoa ja mahdollisesti energiavirtauksia.

Muutamia päiviä hoidon jälkeen mahdollisesti tulevista epämiellyttävistäkin reaktioista voidaan olla tyytyväisiä. Ne ovat merkki siitä, että elimistö antaa positiivisen palautteen käsittelystä. Ne ovat seurausta kohde-elinten parantuneesta verenkierrosta ja vilkastuneesta aineenvaihdunnasta. Tämä tapahtumasarja panee kudoksiin kertyneet kuona-aineet liikkeelle ja aiheuttaa usein epämiellyttäviä tuntemuksia. Väsymys, ihon ja munuaisten toiminnan vilkastuminen, limanerityksen lisääntyminen mm. voivat olla seuraus hoidosta. Negatiiviset reaktiot seuraavat usein vain kahta-kolmea ensimmäistä hoitokertaa. Positiivisia reaktioita ovat rentoutuminen, unen syveneminen, fyysisen ja henkisen vireyden lisääntyminen.

 

Lue lisää vyöhyketerapian toimintaperiaatteista